Mercedes-Benz C 270 CDI Sudrabs, 2004

Problēmas ar salona apsildi Mercedes C270 K203 5.12
19-Dec-2009

Pašlaik sēžu Domeniksā. Šorīt arā bija -10C, manam Mercedes-Benz C 270 CDI kaut kas atgadījies ar salona apsildi. Ap plkst. 10 bija ārprātīgs sastrēgums, nostāvēju no Spices līdz centarm aptuveni stundu un.. salu, jo salona ventilators pūta bezmaz aukstu gaisu. Visi salona logi, izņemot vējstiklu, nosvīduši un aizsaluši.

Servisā teica - jāmaina salona gaisa filtrs plus jāveic apsildes elektronikas diagnostika, lai noteiktu kas atgadījies.

Pirmās versijas, kas izskanēja konsultējoties pa telefonu ar Domeniksa speciem - termostata vaina vai arī noklājies elektriskās priekšapsildes vadības bloks.

Tikko servisa pieņēmējs Ainārs pienāca klāt un pateica, ka būs nepieciešams papildus darbs, jo diagnistikas štekeris netrodas oriģinālajā vietā, bet esot kautkur “iestumts” dziļāk. Tātad atklājas, ka Vācijā auto piedzīvojis kādu rūpnīcā neparedzētu austrumniecisku pieskārienu.

Pienāca apsveicināties Māris Putnieks, kuru jau pazīstu no savas bijušās C klases S202 laikiem. Māra miers un pozitīvā attieksme ir fantastiska. Ja viņš Domeniksā nestrādātu, nezinu vai vispār brauktu uz turieni. Ir problēmas, kad ir vērts aizbraukt pie dīlera.

Nepaiet necik ilgs laiks un Ainārs ziņo, ka diagnostika galā. Štekeris arī atlikts atpakaļ vietā. Spriedums ir bargs - jāmaina termostats, nedarbojas dzinēja priekšapsildes sildelements un izbeidzies tosola elektrosūknis, kas nodrošina cirkulāciju uz salona apsildes krāsniņu, tāpēc arī salonā ir vēsi.

Kopējais cipars izvēlās baigs: sildelements Ls 425, termostats Ls 29, cirkulācijas sūknis dūres lielumā Ls 143, darbs ap Ls 160 plus jau veiktā diagnostika un salona gaisa filtra nomaiņa Ls 66. Kopā siltuma prieki salonā maksās ap 823 Ls. Tās, protams ir Domeniksa pilnās cenas, no kurām, pat Domeniksā šajos laikos iespējams sarunāt zināmu atlaidi.

Plus vēl arī nestrādā vismaz viena kvēlsvece, kas pie dzinēja iedarbināšanas mīnus padsmit grādos liek par sevi manīt. Droši vien jāmaina visas 5 uzreiz, lai vēlāk nebūtu atkal jānojauc puse dzinēja, lai nomainītu vēl kādu.

Brīdi vēlāk, mierīgi apdomājot visu šo tehnikas brīnumu reālo nepieciešamību, nāca apskaidrība: pirmais, kas jāmaina, ir salona cirkulācijas sūknītis un varbūt arī termostats.

Mainīt dārgo sildelementu nav nekādas vajadzības, jo vienīgā tā funkcija ir ātrāk uzsildīt tosolu, lai pasažieriem saīsinātu diskomforta periodu starp auto iedarbināšanu un komfortablu temperatūru salonā. Šis priekšsildītājs ieslēdzas tikai pie zemām gaisa temperatūrām (no -6C) un atslēdzas dzinējam sasniedzot noteiktu siltuma režīmu.

Jautājuma cena: 838 Ls

Tēma: Mercedes, K203, C270, CDI, SALONS, apsilde

Novertē šo rakstu!

Komentāri (1)

janis salagals (nagla)

janis salagals 4.40 Redzēts 08-Jūn-2015

piekritu par to sildelementu,veretu tak ieekonomet 400ls! vai pat pa to nesanak webasto krasnina? :D

0

Uzrakstīts 04-Jūl 11:32