Mercedes-Benz C 270 CDI Sudrabs, 2004

Kvēlsveču maiņa Mercedes-Benz dīzelim 5.47
29-Dec-2009

Jau kādu laiku panelī pēc auto iedarbināšanas palika degam kvēlsveču indikators. It kā lieta skaidra - kāda no kvēlsvecēm ir izbeigusies. Taču tā kā tobrīd ārā bija vēl vasara, nelikos ne zinis un turpināju braukt.

Iestājās Pirmsziemassvētku aukstums ar mīnus -13 grādiem un nācās konstatēt, ka auto no rīta kļūst grūtāk iedarbināt. Vienu rītu auto iedarbināju tikai ar kādu piekto startēšanas reizi un nobrīnījos, jo vienas - divu izdegušu kvēlsveču dēļ parasti tik traki nav. Motors pāris reizes noklepojas, uzmet lielāku dūmu nekā parasti un pielec.

Šorīt Autofavorīta servisā, Valgales ielā jautājumam tika pieteikts karš un tika nomainītas uzreiz visas 5 kvēlsveces, lai vēlāk kādas sveces dēļ nevajadzētu rakāties un nojaukt pusi dzinēja. Kad saņēmu auto, izrādījās no 5 dīzeļdzinēja kvēlsvecēm darbojās tieši 0. Tādu domu pat nebiju pieļāvis.

Ārēji beigtas kvēlsveces ne ar ko neatšķiras no jaunām un darbojošām. Lai pārbaudītu kvēlsveci, jāmēra tās pretestība. Ja kvēlsvece darbojas, tās pretestība būs daži omi. Ja kvēlsvece ir beigta, testeris uzrādīs bezgalīgu pretestību. Kvēlsvece darbojas pēc elektriskās spuldzes principa, tikai tās "kvēldiegs" ir ievērojami resnāks.

Mercedes-Benz tika uzstādītas jaunas BOCSH kvēlsveces. Oriģinālais numurs A 001 159 49 01 ražotājs BERU (BERU numurs 0 100 226 473).

Mercedes-Benz CDI Sudrabs, Kvēlsveču maiņa Mercedes-Benz dīzelim

Šādas izskatās nokalpojušās Mercedes-Benz dīzeļdzinēja kvēlsveces. Oriģinālais numurs A 001 159 49 01 ražotājs BERU (BERU numurs 0 100 226 473).

Jautājuma cena: 56 Ls

Tēma: kvēlsveces, dīzelis, iedarbināšana

Novertē šo rakstu!

Komentāri (0)