SAAB 9-5 , 1998

SAAB 9-5

5.99

Novertē auto kopumā!

Sekot šim auto

Kaspars Skadiņš (Iceman)

Iceman

6.52

Kaspars Skadiņš (Ventspils)
SAAB 9-5
Redzēts 15-Jūl-2011

Servisa grāmata (3 ieraksti)

Klimata kontroles programēšana 6.33
06-Aug-2009

Saprogrammēju pečku, lai tikko pielaižot pečka neārdās ar maksimāliem apgriezieniem un aukstu kondicionētu šalti tieši ģīmī, ko mūžīgi ar roku ņēmu nost (arī nolūkos sataupīt izdilušo pečkas apzeltīto ventilatoru)
Ja vēl kādu īsti neapmierina auto režīms un vēlas, lai pielaižot ir savi iecienītākie uzstādījumi - skatīt bildē instrukciju angļu valodā ;)

SAAB 9-5 , Klimata kontroles programēšana

Jautājuma cena: 0 Ls

Tēma: saab klima

Komentāri (1)
Mērinstrumentu paneļa apgaismojuma lampiņas nomaiņa 7.63
28-Jūl-2009

Iemesls: netiek izgaismotas tahometra pēdējās iedaļas
Nepieciešamie instrumenti: Maziņš plakanais skrūvgriezis, vidējs krustiskais skrūvgriezis, torka skrūzvgriezis, kam vēlams lokanais savienojums. (Skatīt foto)
Risinājums: Izņemam no paneļa SID (Saab Information Displey), klimata kontroli un audiosistēmas galvu. Lai dabūtu ārā audiosistēmu - izmantoju četras adāmadatas. SID un klimai mazliet atmūķēju ar mazu skrūvgrieznīti. (Skatīt foto)
Tālāk atskrūvējam pieejamās skrūvītes, kas stiprina priekšējo paneli. Atvienojam audiosistēmas rāmīti un izņemam to ārā.
Tālāk kreisajā pusē izņemam gaismu ieslēgšanas slēdzi un iebāžot caurumā roku dabūjam ārā blakus slēdžus (miglas lukturis un lukturu korektors). Tur atkal atrodam pieejamās skrūvītes.
Kad visi slēdži, ierīces un skrūvītes ir nost - tad ar nelielu piepūli raustam paneli uz sevi līdz tas iznāk ārā no saviem klipšiem, kas tur izvietoti pa dažādām vietām.
Kad panelis ir brīvs - tad nedaudz palocot stūres liftu, pagrieziena slēdzi un stiklatīrītāja slēdzi jau ar lielāku piepūli grozam un mānam paneli uz augšu līdz tas ir ārā.
Atskrūvējam četras skrūves stūres ādas gofriņas atvienošanai un četras skrūves paša instrumentu paneļa atvienošanai.
Instrumentu panelim aizmugurē atvieno divus štekerus un panelis ir ārā.
Instrumentu panelim aizmugurē atskrūvē visas dzeltenās skrūvītes (viņas tur ir divu veidu tāpēc jāiegaumē kur kāda nāca).
Noņemot instrumentu paneļa aizmugurējo vāku jāatvieno viens plakanais vads un tad var tikt klāt pie visām lampiņām, kas šo paneli izgaismo.

Uz lampiņas ir rakstīts: OS 12/1.2w 4w
Veikalā teica, ka tā ir 1,2 vati lampiņa un par tādu samaksāju 30 santīmus.

Pēc tam jau atpakaļejošā secībā visu saliku atpakaļ :)

SAAB 9-5 , Mērinstrumentu paneļa apgaismojuma lampiņas nomaiņa

Jautājuma cena: Ls

Tēma: lampiņa

Komentāri (2)
Klimata kontroles remonts 5.24
18-Jūn-2009

Divzonu klimata kontroles vadība tiek regulēta ar klapīšu palīdzību, kuru gājienu ierobežo neizturīgs plastmasas štruntiņš.
Parasti, kad saab 9-5 sasniedz ap 10 gadiem mēdz arī plīst, rezultātā nepildot savu funkciju, kā rezultātā ļauj motoriņam aizgriezties par daudz un nogriezt asīti.

Simptomi:
neregulējas silts/auksts vienā vai abās klimata zonās.
pēc klimas self diagnostic izmet kļūdu 08 vai 11.

Risinājums:
iegādāties no ASV protēzīti no izturīga materiāla, kas savienojas ar nogriezto asīti un atjauno klimas pareizu darbību (cena ap 60Ls vienai klimas zonai)


Visa padarīšana ir izmēģināta uz mana auto, jo man bija tā pati problēma. Pēc sataisīšanas sapratu divzonu klimas ērtības un jūtu līdzi tiem, kas to problēmu vēl nav atrisinājuši.

SAAB 9-5 , Klimata kontroles remonts

Jautājuma cena: 60 Ls

Tēma: saab klima

Komentāri (0)